ЗЕЛЕН ПРАЗНИК В СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ОКОЛНАТА СРЕДА

контакти

Зелен празник в парк „Вапцаров“ в Димитровград сътвориха децата от ОДЗ „Слънце“ и техните преподаватели. Повод бе Световният ден на околната среда, отбелязван на 5 юни. В инициативата се включиха и от „Вулкан Цимент“, които бяха подготвили подаръци за децата. Такива имаше и от Регионалната инспекция по околна среда и води /РИОСВ/.

roklq-torbichkiМалчуганите, от своя страна, също бяха подготвили еко подаръци. Такива те правиха, с помощта на родители и персонала в градината,  през последните две-три седмици. Сред направените от тях неща се откроиха рокли от найлонови торбички, сувенири от бутилки, кутии от сапуни, кибрити, кофички и други отпадни материали. Първоначалната идея бе с тях да се направи изложба в парка. Лошото време, обаче, не позволи това.

Акцентът през тази година в деня на екологията е свързан с отговорното управление на природните ресурси. Призивът е: „Седем милиарда мечти. Една планета. Нека да се погрижим“. Световният ден на околната среда е обявен за такъв на 15 декември 1972 г., на 27-та сесия на Общото събрание на ООН, в Стокхолм, Швеция. Тогава се приема и декларация за околната среда – първи международен договор касаещ принципите на екологичната защита на планетата Земя.

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук