Зеленият сертификат се оказа пожелателен за депутатите

Първи пленарен ден с новите правила за работа на депутатите. Всеки народен представител трябва да влиза в сградата на парламента само срещу зелен сертификат. Хората, които не са преболедували или нямат ваксина, ще могат да се тестват във фургони, които са разположени до сградата, но за своя сметка.

„Народните представители ще влязат днес в Народното събрание по начина, по който намерят за добре за себе си. Въпросното решение няма как да бъде наложено, защото само по себе си то не съдържа ограничителен режим за допуск до НС – т.е. мерки, които да предотвратят влизането на народни представители без зелени сертификати”, заяви експертът по конституционно право проф. Пламен Киров.

„Когато се създава задължение, би трябвало да следва санкция за неговото неизпълнение. Такава в случая не съществува. Това решение е процедурно решение ад хок – т.е. то не е част нито от правилника на НС, нито от Конституцията. Така че народните представители, които не притежават зелен сертификат, днес ще си влязат на работа и нито служителите на НСО ще могат да ги спрат, нито квесторите”, каза още Киров пред NOVA. Какво коментира още той може да проследите във видеото.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук