ЗЕЛЕНА СВЕТЛИНА ОТ НКЖИ ЗА ЛОГИСТИЧНИЯ ЦЕНТЪР

Категоричната си подкрепа за реализирането на логистичен център в Димитровград са изразили от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ /НКЖИ/. Оттам наскоро са изпратили писмо до Община Димитровград и до Министерството на транспорта, с което дават зелена светлина за проекта. Той трябва да се изгради между кварталите „Мариино“ и „Вулкан“, включвайки гара „Север“. С инвеститорите са обсъдени варианти за предоставяне на 5 от 10-те коловоза на гарата, за реализация на терминала.

Преди започването, обаче, на процедури, свързани с държавата, първата стъпка е закупуването на парцела от 180 дка, който Общинският съвет в Димитровград взе решение да продаде. Първата процедура е регистрацията на консорциума, втората – намиране на необходимия финансов ресурс, част от който ще мине през кредити.

Уверенията са, че през февруари ще бъде изпратено инвестиционното намерение. Следваща стъпка е процедурата за обявяване на търг с тайно наддаване. Условията ще бъдат такива, че да няма фирми и компании, които да се опитват да саботират процеса. Те ще са съобразени с изграждането на логистичен център.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук