Зелена класна стая реализират в Димитровград

Кът за ученици, който ще представлява класна стая на открито, предстои да бъде реализиран скоро в Димитровград.

Зелената класна стая ще се направи с отпуснати средства по конкурса на Общината за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки. Тя ще се намира в парка до културен дом „Химик“ и ще може да се използва по иновативен начин за обучение. Освен училища и детски градини, ще може да се посещава и от граждани в свободни часове.

Конкурсът, провеждан за поредна година, бе обявен в началото на лятото. До крайния срок, 31 август, бяха подадени три проектни предложения, като всички ще бъдат финансирани, реши общинска комисия. Освен класна стая на открито, ще бъдат благоустроени детска площадка на ул. „Гроссето“ и междублоково пространство до блок 7 на бул. „Георги С. Раковски“.

Финансирането е в размер до 5 000 лв. за всеки проект. Предвидените дейности в проектите включват доставка на детски съоръжения, беседка за отдих и паркова мебел, допустими са за финансиране. Срокът за реализацията им е 30 ноември 2022 г.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук