„ЗВЕЗДИЦА“ УЧАСТВА НА ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ В ТУРЦИЯ

контакти

Ансамбъл „Звездица“ ще участва на Международен фолклорен фестивал в Турция. Форумът ще се проведе от 4 до 9 ноември в град Гемлик, област Бурса. Той е посветен на празника на града, като освен богатата фолклорна програма, се предвижда и Международен турнир по борба, в който участие ще вземе СКБ „Димитровград“.

„Звездица“ представя с младежката си концертна група програми от  9 танцови произведения, от 4 етнографски области на България. Освен богатство на ритми, музика и носии, танцьорите ще представят както масови, така и камерни танци.

Ансамбълът се представя в Турция за осми път през 22 годишната си история. Забележителни остават концертите в турските градове  Ада пазар, Измит,  Дюздже, Одрин, Кешан и Бодрум, уточняват от едноименното димитровградско читалище.

След отличното представяне в Унгария и Полша, за ансамбъл „Звездица“ и екипа на читалището това е третото пътуване зад граница за 2015 година.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук