„ЗВЕЗДИЦА“ – НАЙ-ОРИГИНАЛНА ГРУПА В ГЕРМАНИЯ

контакти

Танцов ансамбъл „Звездица“ получи оценка „Най-добра и оригинална група“ на фестивал, провел се в германския град Битбург. Танцьорите се завърнаха на 19 юли, след 10 дневен престой. За Германия пътуваха 48 изпълнители, от 8 до 62 години. Показаха 6 програми с танци от всички етнографски области на България. Една от изненадите бе изпълнение на обичая „Ладуване“ на английски и немски език.

През тази година фестивалът се проведе за 49-ти път. Участваха 33  ансамбъла от 17 държави – България, Гърция, Сърбия, Белгия, Франция, Холандия, Русия, Словакия, Чехия, Филипини, Мексико, САЩ, Полша, Швеция, Люксембург, Италия  и Германия. На същия фестивал от „Звездица“ танцуваха в изданията от 2005 и 2008 г. За тях това е 29-то участие зад граница. От тазгодишния форум те се завърнаха с огромна чаша за бира, други сувенири и индивидуални сертификати за отличното представяне. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук