За 800 000 евро ще кандидатства Димитровград, да развие минералния извор в Меричлери

Димитровград ще има възможност да кандидатства за до 800 000 евро, за да развие минералния извор и прилежащата инфраструктура в Меричлери, съобщи кметът на Общината Иво Димов.

Преди година Общинският съвет даде съгласие Димитровград да кандидатства за финансиране по проекта за възобновяване функционирането на спортно-развлекателния комплекс, включващ плувен басейн и зони за отдих в Меричлери, изпълняван от Сдружението на общините и Норвежката асоциация на местните и регионални власти. Заедно с координационно звено към Министерски съвет, преди ден те са селектирали десетте предложения – финалисти, които ще имат възможност да получат финансова подкрепа.

Възможностите, които предоставя проектът, провокираха голям интерес. Всички подадени концепции са разгледани и оценени по комплекс от критерии, които включват идеи за принос и възможности за устойчиви резултати в социален и икономически план.

Димитровград е една от тези 10 общини, които ще имат възможност да изготвят концепция и да кандидатстват за финансов грант през проекта, в размер на до 800 000 евро. Нещо, което жителите на Меричлери, а и всички ние чакаме много години. Целта е да възобновим тази дейност, която има Меричлери, посредством минералния извор, нефункциониращ години наред. Надявам се да приключим успешно този проект, заяви градоначалникът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук