ЗА 8 МАРТ ЦВЕТАРИ ИСКАТ ШАТРИ КАТО ЗА МАРТЕНИЦИТЕ. СТАРТИРАТ ПОДПИСКА

контакти

За 8 март цветари от Бабин пазар поискаха да бъдат поставени шатри, подобни на тези, които бяха монтирани за продажбата на мартеници в Димитровград. На пазарчето става много неудобно, когато дойдат много хора на самия празник. Става „истинска лудница“, когато клиентите заприиждат с колите си, коментираха продавачи.

За тазгодишния 8 март вече е късно, но за догодина може да се помисли по въпроса. Смятаме да стартираме подписка в тази посока. От друга страна, не е много нормално по всякакви ъгълчета в града да излизат продавачи. По-добре е да са обособени на определено място, казваха търговци.

Противоречиви са мненията, що се отнася до цените на цветята, сравнени с миналогодишните. Едни казват, че са по-високи, други, че са по-ниски. Разминаването идва от факта, че има разлика между производители и вносители. Производители подчертават, че цените не са променени. Вносители пък твърдят, че са по-високи.

На Бабин пазар за Международния ден на жената розите се харчат по 5 лв., герберите – 3 лв., карамфилите – 1,5 лв., лалетата – 2 лв., орхидеите – 3-5 лв., лилиумите – до 10 лв…Търговията още не е в разгара си днес, въпреки че продажбите се увеличават. Офанзивата ще започне от тази вечер и ще продължи през целия ден на празника.  

boreti3-wide

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук