За 41% от работещите в България работното време не съответства на семейните ангажименти

Средно за ЕС делът е 22%. Причината – не са широко разпространени различните форми на заетост

контакти

В България 41 на сто от работниците казват, че работното време не съответства на семейните и социални ангажименти. Средно за ЕС този дял е около 22 на сто. Това се дължи на факта, че в България не са широко разпространи различните форми на заетост, коментира икономистът от Конфедерацията на независимите синдикати в България Виолета Иванова, на организиран от КНСБ и фондация „Фридрих Еберт“, свързан работното време и времето посветено на личния живот и семейството.

В днешния динамичен свят границите между работа и работно място се размиват. Въпросът с дигиталния труд и работата през платформи остава висящ във въздуха и все по-неясен, каза президентът на КНСБ Пламен Димитров.

65% от децата, които сега са в първи клас, ще работят професия, която все още не съществува, стана ясно от думите му. Той се обяви за адекватна минимална заплата, безопасни условия на труд и ограничение на максималното време за работа.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук