За Хасково и още три области, без увеличение на водата от началото на следващата година

контакти

Четири области – Хасково, Търговище, Кюстендил и Пазарджик, са без приети бизнес-планове и за тях няма предстоящо увеличение на цените на водата. Това посочва БНТ и съобщава, че от началото на следващата година се предвижда увеличение цените на водата в почти цялата страна с между 0,1 и над 9%, предавайки информация от Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/.

На днешното обществено обсъждане стана ясно, че поскъпването ще е в 24 населени места, като най-скъпата вода ще плащат във Кърджали, Видин, Бургас и София. Най слабо е повишението в Пловдив. В някои области – като Разград, цените на ВиК услугите ще бъдат намалени.

Въпросните бизнес-планове би трябвало да са свързани с развитието в съответните ВиК Асоциации. Какво е развитието на тази в област Хасково например, засега не е много ясно. Темата, отчасти, засегнахме наскоро, при разговор с управителя на ВиК – Димитровград инж. Петко Ангелов, който коментира състоянието на Водното дружество.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук