След три месеца занемарена площадка ще придобие приветлив вид

С първа копка стартира ремонтът на пространството, на метри от алея „България“ в Димитровград

За 88 дни е предвидено да приключи ремонтът на занемарената от години площадка, зад блок 1 на алея „България“ в Димитровград. Дейностите по облагородяването й започнаха днес, със символична първа копка, направена от кмета Иво Димов, както бе обещано наскоро.

Даваме начало на проект, за който говорим от дълго време, свързан с междублоково пространство, което години наред не се ползваше по предназначение, а като паркинг. През годините се създаде нелицеприятна среда за живущи и преминаващи. След около три месеца, при подходящи метеорологични условия, ще извършим всички дейности, за да ползват всички една приветлива среда, сподели кметът Димов.

Проектът се реализира по програмата за трансгранично сътрудничество, в партньорство между Община Димитровград и Узункюпрю, от турска страна. Общата му стойност е 490 314 евро, като предвидените за Димитровград са 246 хил. евро.

В рамките на изпълнението му, на площ от 3860 квадрата е предвидено обособяване на нова паважна алейна мрежа, изграждане на открита детска площадка с каучуково покритите, площадка за стрийт фитнес, тенис на маса и други атракции. Ще има още дървена беседка и пейки, кът с огнище, нови осветителни тела, нова декоративна растителност и автоматична поливна система, както и такава за видеонаблюдение. Предвижда се мобилно приложение, с което посетители ще бъдат насочвани към различни туристически атракции в Димитровград.

Коли в района на площадката няма да бъдат допускани, както досега. Пространството ще е изцяло пешеходно. Автомобилите ще могат да спират в изградените допълнително паркоместа около района и блоковете.

Проектът е част от цялостната реконструкция на пешеходната зона в централна градска част и междублоковите пространства – четири на брой. За тях също има готови проекти, които ще бъдат реализирани при осигуряване на финансиране.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук