ЗА ТРЕТА ГОДИНА ДРЪВЧЕТА ЗА ДВОРОВЕ НА УЧИЛИЩА

Седмица на гората
контакти

За трета поредна година ще се проведе инициативата дръвчета да се засаждат в дворовете на димитровградски училища. Тя е част от националната кампания „Седмица на гората“. Акцията ще се проведе утре в СОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Пенчо Славейков“. В първото школо засаждането ще започне в 9:30 часа, а във второто – половин час по-късно. На децата и персонала ще помагат кметът Иво Димов и директорът на Държавно горско стопанство – Хасково, Николай Янчев. Те ще залесят с червен американски дъб и атласки кедър. Областното горско стопанство предоставя 100 броя фиданки. Така целта е да се възпитава у младите хора отношение към опазването на околната среда.

През миналата година акцията протече в ОУ „Пенчо Славейков“ и ОУ „Алеко Константинов“. Тогава бяха засети американски червен дъб, явор и липа. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук