За студената зима – топлина от Пелетен център Димитровград

Голямо разнообразие от качествени пелети очаква клиентите

Зимата наближава, а с нея и студът, когато всеки започва да мисли за отоплението на дома или работното място. За доброто на всички нас, с всяка изминала година все повече се налага използването на екологично чисто гориво, каквото са дървесните пелети, представляващи възобновяем източник на енергия. Необходимите количества от тях може да си купите от Пелетен център – Димитровград. Ще го откриете в Източна индустриална зона, складова база на бившата фабрика „Гергана“, веднага след сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. За допълнителна информация, може да позвъните на тел. 0897 92 92 24 и 0899804367.

Пелетният център е създаден през миналата година и вече се утвърждава на пазара. Работи с утвърдени и лицензирани фирми-производители. Разполага с голямо разнообразие от качествени пелети от чам, бук, дъб, бор и смесени фракции. За количества се правят отстъпки от цената, а до началото на декември клиентите могат да се възползват от големи сезонни намаления. Осигурен е и транспорт – безплатен в рамките на града и с отстъпка до населените места в община Димитровград.

Печките на пелети тепърва ще навлизат в домакинството. В Пелетния център ще ви помогнат за избора на такава, съобразно помещението, което искате да отоплявате, а при закупуването – също ще ползвате отстъпка. Той работи с доставчици и фирми, които гарантират качествен монтаж на уредите.

Важно е да се припомни, че Община Димитровград спечели проект за подобряване качеството на атмосферния въздух, чрез въвеждане на алтернативни форми на отопление. Неговата реализация започва с информационни и образователни кампании за обществеността, след което ще се премине към изпълнение на инвестиционните мерки. Те включват дейности за подмяна на горивни устройства на твърдо гориво с отоплителни устройства отговарящи на европейските изисквания, сред които са тези, използващи пелети.

Пелетите се изработват във фабрики с изключително иновативна технология на работа. За разлика от други горива, коефициентът на полезно действие на системите с пелети достига до 95%. При изгаряне на един тон пелети, например – получената енергия е същата, както при изгарянето на 2 тона дърва, 500 литра нафта, 480 кубични метра газ или 700 литра мазут.

Пелетната горелка изгаря по-малко дървесина и дава повече топлина за единица време. Причината е, че материалът е пресован, което го прави и много по-лесен за складиране. Освен икономията, при използването на пелети се намаляват изключително много количествата фини прахови частици, комините не се задръстват. Отпадъчният продукт, пък, е в минимални количества, допустим за изискванията в цяла Европа.

Всичко това, разбира се, зависи от вида на пелетите. Ние гарантираме, че при нас клиентите ще получат продукти с високо качество, споделят от Пелетен център – Димитровград. Посетете го, дори само, за да се запознаете с пелетите като екологично гориво.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук