За справяне с последиците от COVID-19 заседават извънредно в Брюксел

контакти

Извънредно пленарно заседание ще проведе на 26 март – четвъртък Европейският парламент в Брюксел. На него ще се обсъдят и гласуват първите три предложения от Европейската комисия за справяне с последиците от пандемията COVID-19 в страните членки на ЕС, информират от парламентарната пресслужба.

Предложенията включват Инвестиционната инициатива в отговор на коронавирусната инфекция, законодателство, разширяващо обхвата на Фонда за солидарност на ЕС, за да бъдат включени извънредни ситуации в областта на общественото здраве и нов закон за спиране на така наречените „призрачни полети“, поради разпространението на COVID-19. Бяха приети мерки, за да бъде осигурена възможност за дистанционно гласуване по време на пленарното заседание, поясняват още от пресофиса на ЕП.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук