За спешна среща с Гълъб Донев настоява КНСБ. Сред исканията – вдигане на минималната заплата

Президентът на КНСБ Пламен Димитров е изпратил писмо до служебния министър-председател Гълъб Донев с искане за спешна среща, съобщава на сайта си Конфедерацията.

„Изразявам своята готовност да обсъдим политиките в следващите няколко месеца по най-наболелите проблеми, които засягат обществото ни и които КНСБ очаква да са приоритетни за служебното правителство“, пише до новия премиер Димитров.

Сред приоритетите, които, според него спешно трябва да бъдат обсъдени са необходимостта от бързи решения по отношение на високите енергийни цени и гарантиране на доставките на газ за България на достъпни цени.

Сред темите, предложени от Пламен Димитров, е също така необходимостта от още една актуализация на държавния бюджет. Това е наложително заради ниските доходи и необходимостта от компенсирането им с кумулативната инфлация, която от синдиката очакват да достигне 20% в края на годината.

В писмото до Гълъб Донев КНСБ отново поставя на дневен ред настояването минималната работната заплата да стане поне 800 лв., както и правителството да предприеме действия за запазване на покупателната способност на доходите на заетите в бюджетния сектор. Искат се и мерки за компенсиране на високите цени на електроенергията.

Цялото писмо вижте ТУК.                                                               Снимка: marica.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук