ЗА СЕКУНДИ: БОЛНИЦАТА В ДИМИТРОВГРАД С НОВ УПРАВИТЕЛ, ПРИОРИТЕТA МУ – ОЦЕЛЯВАНЕ

контакти

Единодушно – с 28 гласа за и само един въздържал се, Общинският съвет избра новия постоянен управител на МБАЛ „Света Екатерина“ – Димитровград. Това е хасковският д-р Матей Матеев, който спечели поредния – четвърти, конкурс, който се оказа и последен.

За разлика от предни пъти, когато докладните за МБАЛ възбуждаха бурни и продължителни дебати, сега решението мина за секунди – неусетно почти. В първия момент дори се създаде впечатление, че се гласува нещо друго. Никой от съветниците не поиска думата да бъде дадена на доктора. Впоследствие от сесийната група на БСП поправиха пропуска, като поискаха изказване от негова страна.

Като основен приоритет новият шеф определи оцеляването на димитровградската болница. Не мога да кажа какви конкретни действия ще предприема. Трябва да се направи анализ, който ще покаже възможностите за преструктуриране на отделения, например. Има и различни възможности за разкриване на определени ниши. При всички случаи ще търся баланса, коментира д-р Матеев.

Според решението в докладната, с избрания управител ще се сключи договор, след вписването му в Търговския регистър, за срок от три години. Той наследява на поста временния сега и управлявал като постоянен д-р Здравко Наков. Договорът с него бе предсрочно прекратен с решение на ОбС на 29 ноември 2012 г.

rk4_banner

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук