За риск от пожари алармира кметовете областният управител

Предупреждение до кметовете на общини от област Хасково и кметовете на кметства от региона е изпратил Областният управител Станислав Дечев, информират от канцeларията му. То е във връзка с получени предупреждения от Национален институт по метеорология и хидрология за високи температури, силен вятър и екстремен риск от бързоразвиващи се пожари на територията на Хасковска област за периода от 21 – 25 август.

Кметовете на общини и кметства да информират местното население, земеделски стопани и работници, пастири, пчелари, посетителите и работещите в горските територии и в съседство с тях, за екстремен пожарен риск през периода.

По същата причина кметовете на общини и кметства да заострят вниманието  на стопаните при дейностите за почистване на пасища, ливади, горски територии и дворове в населените места и при възможност да се спре почистването на пасища.

При възникване на пожар, незабавно да уведомят компетентните органи, на тел.112. и при възможност да окажат съдействие за ликвидирането му, указва Дечев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук