За първи път човек с трансплантирани сърце и бъбрек изкачи Килиманджаро

Георги Пеев на върха в Африка в борбата за популяризиране на донорството

контакти

За първи път в света човек с трансплантирано сърце и трансплантиран бъбрек се качи на Ухуру – най-високата точка на планината Килиманджаро и цяла Африка. Това е колегата журналист от Хасково Георги Пеев.

Тази сутрин в 6:36 ч. българско време Деси, Дидо, Иван и аз стъпихме на връх Ухуру (5895 м) в планината Килиманджаро. Благодаря на Деси и Дидо, че ни подкрепиха на върха в борбата за популяризиране на донорството, за да има повече трансплантации в България, пише на профила си Пеев и определя експедицията като много специална поради историческото постижение.

Изкачването на Ухуру беше удивително приключение… Има смисъл от донорството. Има смисъл от подкрепата към българските лекари. Дано поне на едно семейство, спасило животи, дарявайки органите на свой близък, съм дал чувство на гордост, споделя още Георги и допълва, че експедицията продължава със слизане.

В подкрепа на донорството, преди години Георги Пеев се качи на връх Мусала, през миналата година, пък, го направи от морското дъно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук