За първи път, цели четирима наградени със стипендия „Димитровградско дарование“

контакти

Четирима младежи ще получат стипендия „Димитровградско дарование“, за високи успехи на различни първенства. Тя се дава съобразно Наредба 21 за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения в община Димитровград.

В предходни години с „Димитровградско дарование“ са награждавани и други младежи. За първи път обаче имаме цели четири човека. Това е показателно за работата на колегите и треньорите в различни насоки. Стипендията се връчва само на младежи и деца, които имат класиране в тройката на световни и европейски първенства. Става дума за официални първенства, не за турнири. Миналата година например нямахме такива, по-миналата имаше, обясни общинският съветник Тодор Тодоров, председател на Постоянната комисия „Образование, младеж и спорт“ в Общинския съвет на Димитровград.

ОбС прие решение за отпускане на стипендия „Димитровградско дарование“ на четиримата младежи, както и еднократно финансово стимулиране на още общо 135 деца и младежи.

Стипендия „Димитровградско дарование“ и сумата от по 1200 лева получават Валентин Станчев /СУ „Любен Каравелов“/, Георги Иванов /ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“/, Никола Балев /ПЕГ „Д-р Иван Богоров“/, Теодор Тончев /ОУ „Пенчо Славейков“/. Те са медалисти на Международна олимпиада по математика, Европейско първенство по корабомоделизъм, Европейско първенство по борба, Европейско първенство по джудо. Останалите 135 получават различни по-малки стипендии. Общата сума от двете е 28 720 лева. Посочените стипендии са за 2019 г., обхващайки периода на миналата учебна година.

С друго свое решение Общинският съвет избра комисия, която ще определи следващите, които ще получат стипендии догодина. Актуализира и програмата „Димитровград на младите“ за 2020 г., като за нея ще бъде отпусната сумата от 10 000 лева, за финансиране на проекти.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Ako позволите една забележка.
    Публикувайте клуба в който детето тренира , а не учебното заведение.
    То е проявило таланта си извън училище като спортист, а не като ученик, изключая първото наградено дете.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук