ЗА ПЪРВИ ПЪТ ПМГ ЧЕСТВА ПАТРОНЕН ПРАЗНИК ПРЕД ПАМЕТНИКА НА ВАЗОВ

За първи път ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград, отбеляза патронния си празник пред паметника на именития български поет и писател, смятан за патриарх на българската литература. Това стана в градината пред гимназията, където се намира паметника на Иван Вазов, наред с монументите на много други заслужили личности. По традиция провеждахме празненството в двора на училището. През тази година решихме да го направим пред паметника на нашия патрон, коментира директора на школото Илияна Славова.

През 2014 г. гимназията чества патронен празник за 69-и път в своята история. Събитието се отбелязва в края на април, но не се свързва с конкретна дата от живота на Иван Вазов. ПМГ заема централно място в образователното пространство на Димитровград. Тя се е превърнала в притегателен център за талантливи деца, изявяващи се в областта на точните и природни науки.

Празникът започна с посрещане знамената на България и на училището. Последваха стихотворения и песни, изпълнени от учениците, както и слова. Поздравителни адреси изпратиха кметът на Община Димитровград Иво Димов и председателят на Общинския съвет Стефан Димитров. Официалната част завърши с раздаване на грамоти на успешно представилите се ученици през годината.

Междувременно, днес в зала „Гроссето“ ще бъде открита национална олимпиада по астрономия. Домакин в събота и неделя ще бъде ПМГ „Иван Вазов“, която гимназия има трима представители.   

Леки като перо, нежни като ласка –бельо и пижами БОРЕТТИ    Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук