ЗА ПЪРВИ ПЪТ: ДВЕ НОВОРОДЕНИ НА ДИМИТРОВГРАД ДАРИ КМЕТЪТ

контакти

За първи път кметът на общината Иво Димов дари две бебета на Димитровград, които са се появили на бял свят през новата година. Той избра Бабинден – деня на родилната помощ да посети Акушеро-гинекологично отделение към МБАЛ „Света Екатерина“. За двете новородени градоначалникът бе подготвил комплект сребърни монети, както повелява традицията. За тях имаше и две плюшени играчки – Мечо Пух и Панда. Майките той зарадва с цветя, както и с вкусна торта.

Двете деца се раждат на 5 януари. В 10:15 за първи път проплаква Инна. Тя тежи 3,1 кг, с дължина 50 см. Родих със секцио. Имаше болки, но като видях малкото си съкровище, всичко се оправи. Напук на установената практика, реших да родя в Димитровград. Очарована съм от условията и персонала, каза усмихнатата майка Деница Атанасова.

Три часа по-рано на бял свят се появява Людмила, която тежи 3,3 кг, с дължина 51 см. Майката Стефка Миткова изрази щастието си и много се зарадва на даровете.

435 са родените бебета на Димитровград за 2013 г., с постоянен адрес. Момчетата са 128, а момичетата – 111. За 2012 г. от Родилното отделение не успяха да кажат какво е разпределението по полове, но уточниха, че момчетата са били отново повече. Дали ще бъде така и през настоящата, предстои да се види. От началото на годината са се родили 4 деца – всички момиченца. Днес предстои още едно раждане, казаха в аванс от отделението.  

[box_info]Рекламна къща 4 – креативност и качество Х 4: rk4.dgportal.eu[/box_info] Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук