За пореден път отложиха делото, образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“

За пореден път е отложено и насрочено за друга дата административно дело № 387/2022 г. в Административен съд – Хасково, образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“.

Това стана с определение, постановено в проведеното днес открито съдебно заседание, съобщават от съда.

Делото е против заповед за налагане на принудителна административна мярка № 1/21.04.2022 г. на директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково, с която е спряна производствената дейност на горивна инсталация за производство на електроенергия и е определен срок на действие на принудителна административна мярка – „до привеждане на горивната инсталация в състояние, което не позволява възникване на непосредствена опасност от замърсяване на околната среда по компонент атмосферен въздух по смисъла на чл. 4 ЗООС, и до осигуряване недопускането на неорганизирани емисии вредни вещества в атмосферния въздух, констатирани от контролния орган и контролен орган по ЗУТ“.

Отлагането се наложи поради направени от страните искания за събиране на доказателства по делото и необходимостта от изразяване на становища по направени в днешното съдебно заседание доказателствени искания.

Следващото заседание ще се проведе на 9 май 2023 г., информират от Административен съд – Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук