ЗА ПЕТА ГОДИНА РЕДЯТ КОЛЕДНА ТРАПЕЗА НА ПЛОЩАДА

[quote]ИДАТ КОЛЕДАРИ ОТ ЯМБОЛ, СЛИВЕН, КАРЛОВО[/quote]

За пета поредна година на централния площад в Димитровград ще бъде подредена Коледна трапеза. Тя се радва на все по-голям интерес и желание на хората да споделят автентични домашни рецепти, коментират организаторите от Общината.

Събитието преминава като кулинарен конкурс. Началото му тази година е в 12:00 часа на 17 декември, събота. Участниците в кулинарната надпревара ще оценява жури, в състав: доц. д-р Наталия Рашкова – Институт по Етнология и фолклористика към БАН, Сашка Чавдарова – преподавател по професионална подготовка към Професионалната гимназия по туризъм – Хасково, Зоя Сталева – майстор-сладкар.

Най-вкусните и впечатляващи ястия ще получат парични награди. За първо, второ и трето място по 100, 75 и 50 лв. Желаещите да участват ще могат да се записват и на място.

Коледната трапеза ще предшестват Фестивал на коледната обредност, коледарски групи от Ямбол, Сливен, Карлово, както и от местни читалища. Изпълненията им започват в 10:00 часа и също ще бъдат оценявани от жури. Представянето им ще преценят акад. Крум Георгиев, доц. д-р Наталия Рашкова и Георги Граматиков.

Същевременно, в част от къщичките на площада ще се предлагат сурвачки, изработени от децата в конкурса на Исторически музей и Детски и младежки център. Средствата от продажбата ще бъдат насочени за благотворителна кауза. В останалите къщички ще се предлага лимец, рибена чорба, тиквеник и баница – почерпка за гражданите от различни фирми.

Много настроение и вкусна дегустация очакват димитровградчани и гостите на града в съботния ден, обещават организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук