За нова измама алармират във Фейсбук

За нова измама алармират граждани във Фейсбук, свързана с подвеждане по телефона, но не в познатия смисъл. В сигнала се казва следното:

Ако получите телефонно обаждане от хора, които твърдят, че са инженери по поддръжката на мобилната мрежа, или че проверяват телефонната линия и ви молят да въведете #90 или #09, или друг някакъв код, затворете веднага, без да набирате никакви номера.

Обяснява се, че това са потенциални измамници – компании или хора. Те ползват устройство, което позволява, при набиране на съответни кодове, да получат достъп до вашата сим карта. Така могат да правят разговори, като на вас се трупат разходи.

Тук е моментът да припомним постоянния призив на полицията, че по никакъв повод институциите не искат пари по телефона. Конкретният случай не е точно такъв, но измамниците стават все по-изобретателни…Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук