ЗА ДИМИТРОВДЕН: ОТЛОЖИХА МОЛЕБЕНА НА ПЛОЩАДА. ДЯДО НИКОЛАЙ САМО В ЦЪРКВАТА

контакти

Благодарствен молебен на централната сцена в Димитровград трябваше да отслужи митрополит Николай. Той, обаче, поради лошото време – се отлага. Няма да има и литийно шествие в навечерието на Димитровден, както бе планирано.

По предварителна информация, дядо Николай ще пристигне пред храм „Свети Димитър“ около 18:00 часа тази вечер. В църквата той ще отслужи Вечерня. Решихме, че не е удачно в лошото време да правим събитието на центъра, както стана по традиция. Още повече, че съм забранил да се затваря бул. Георги С. Раковски“, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.

По програма митрополитът ще остане в Димитровград до утре. От 8:00 часа на 26 октомври, когато отбелязваме Димитровден – Празнично утринно богослужение ще отслужи Архиерейския наместник на Хасковска духовна околия свещеноиконом Георги Тодев. Час по-късно, Божествена литургия ще отслужи Негово Високопреосвещенсто Пловдивския митрополит Николай.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук