За два месеца ще изградят интелигентно улично осветление в Димитровград

контакти

Не повече от два месеца ще са необходими за въвеждане на „Интелигентна система за управление и мониторинг на улично LED осветление“ в Димитровград. Дейностите за това ще започнат, по всяка вероятност, през март догодина, бе коментирано на ноемврийското заседание на Местния парламент.

Преди година, на 30 ноември 2017 г. ОбС реши да сключи договор за кредит с финансова институция и да поеме дългосрочен общински дълг, за финансиране въвеждането на интелигентната система за осветление. Пропуснато е било обаче, че се изисква решение, с което самата процедура, за избор на финансова институция, да бъде ясно регламентирана и одобрена от ОбС. Този пропуск бе поправен, видно от приетата точка 5 в дневния ред на заседанието.

На 7 ноември тази година е избран изпълнител, който може да видите на следния линк. Една от фирмите е обжалвала, като се очаква до март срокът по това обжалване да е изтекъл, изпълнителят да бъде утвърден и да започне реализиране на дейностите.

Все пак, на заседанието на ОбС възникнаха въпроси за забавянето на изпълнението, предвид, че за новото улично осветление се говори още от края на 2017 г. Обяснено бе, че самата процедура е много специфична и Общината не правела подобна до момента. Много време е отнело събирането на данни от експерти от всякакво естество и е стартирала едва в средата на тази година. Освен това, почти е невъзможно в зимния сезон да се прави каквото и да било. Надеждите са, след приемане на решението за процедурата и последващ избор, в началото на пролетта да започнат реални действия за въвеждане на новата система за улично осветление. Смята се, че с нея Общината ще пести между 30 и 40 процента от ток, спрямо сегашното положение.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук