55 НА 10 000 С ГРИП, ЕПИДЕМИЯТА ДАЛЕЧЕ

РЗИ Хасково
контакти

55 случая на 10 хил. човека, оплакващи се от остри респираторни заболявания, са регистрирани за момента в област Хасково. За да бъде обявена грипна епидемия, случаите трябва да бъдат 306 на 10 хил., съобщи д-р Снежана Иванова, директор на дирекция в Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ – Хасково.

Сметката показва, че за да бъде обявена крайната мярка, бройката трябва да набъбне с още 251 на 10 хил. Наличието на грипен вирус се определя по този начин. Когато оплакващите се преминат границата като брой, вече е ясно, че имаме циркулация на подобен вирус. За декември и януари в областта няма хоспитализирани от грип. Справката показва, че за страната състоянието е 40 случая на 10 хил., допълни тя.

Д-р Иванова потвърди, че всяка година обичайно в края на януари и началото на февруари обстановката в страната се изостря. По медиите излезе информация, че именно в този период от Западна Европа грипът ще дойде у нас.

Както вече писахме, през последния месец в Димитровград има повишаване на респираторните заболявания, но за грип не може да се говори. Регистрираните оплаквания са свързани най-вече с по-възрастни хора, които имат по-слаба имунна система, отчитат лични лекари.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук