За втори път Богоявленски ритуал в „Черноконево“

Дарител дава по още 10 лева на скочилите в ледените води на ритуала в Димитровград

За втора година празникът на 6 януари ще бъде отбелязан с Богоявленски ритуал в димитровградския кв. „Черноконево“. Организатори са читалище „Никола Вапцаров“, църковното настоятелство при храм „Свети Георги“, пенсионерският клуб и Община Димитровград.

В 14:00 часа на Йордановден от църквата в квартала ще тръгне литийно шествие към брега на Марица. Там архиерейският наместник отец Георги ще извърши ритуала по спасяването на кръста. 100 лева, бутилка червно вино и кърпа ще получи смелчагата, който ще има късмет да извади кръста от водите на реката.

Малко по-рано на Богоявление, отец Георги ще проведе ритуал и край бреговете на Марица в Димитровград, предшестван от празнична литургия в църквата „Свети Димитър“. Грамота, паричен стимул от 20 лева, осветена икона на Рождество Христово и църковен календар за 2019 г. ще получи всеки, хвърлил се за кръста, а за успелия да го улови, са предвидени също 100 лева, анонсираха своевременно от Община Димитровград. Оттам допълниха информацията, че дарител е решил да даде по 10 лева на всеки, скочил в ледените води при ритуала в град Димитровград. Така всеки участник ще получи по 30 лева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук