За бюджета на Димитровград и избор на временни кметове решава извънредно ОбС

контакти

Извънредно заседание на Общински съвет – Димитровград ще се проведе на 20 септември (сряда) от 9.00 часа в зала „Гроссето“.

Две са точките в дневния ред. По първата общинските съветници ще решават за бюджета на Димитровград за 2023 г. Втората е за избиране на временни кметове на общината и населени места, които ще заемат местата на заявилите, че ще се регистрират като кандидати за участие в местните избори на 29 октомври 2023 г.

Финансовата рамка за 2023 г. ще е първата, съставена, приета и изпълнявана в условията на приет и обнародван в средата на бюджетната година закон за държавния бюджет. Тя е в размер на 81 045 676 лева.

След очакваното решение, временни кметове ще бъдат избрани за община Димитровград и кметства Меричлери, Ябълково, Горски извор, Крепост, Радиево, Черногорово, Злато поле, Скобелево, Брод, Каснаково, Странско. Правомощията си те ще изпълняват до полагане на клетва от новоизбраните кметове.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук