Защита на родното производство и ясни правила искат земеделски производители

контакти

Защита на родното производство и ограничаване на вноса от трети страни, ясни правила в сектора поискаха зърнопроизводители, които днес протестираха в началото на Хасково, на пътя за Димитровград.

Те са категорични, че всички земеделски производители – животновъди, зеленчукопроизводители, овощари… се обединяват в исканията си от управляващите, защото ситуацията е критична и чашата е преляла. Според тях, обещанията са закъснели и трудно могат да бъдат изпълнени.

Земеделските производители негодуват, че се налагат забрани за използването на пестициди и хербициди, но в същото време се разрешава вносът от страни, извън ЕС. Според тях, властимащите се опитват да печелят време. Не се съгласиха с твърденията, че са се увеличили печалбите им, като дадоха пример, че цените на торовете са скочили повече от пет пъти.

Противоречиви бяха мненията дали земеделският министър трябва да се раздели с поста си. Едни бяха категорични, че той трябва да се оттегли, други коментираха, че не искат оставката му, като подчертаха, че намеренията им нямат политически корен.

Пътни блокади бяха организирани в цялата страна. Протестът е безсрочен и участниците в него са категорични, че ще отстояват исканията си.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук