Захлаждане и турбо жежки горещници, прогнозира климатолог Рачев

Захлаждане се очаква в следващите два-три дни. Към края на седмицата ще има значително повишение на температурите. В събота и неделя отново се задава турбо жега, прогнозира климатологът доц. Георги Рачев пред БТВ.

Периодът съвпада с т. нар. горещници. Според народния календар, те са на 15, 16 и 17 юли, но астрономически са на 28, 29 и 30 юли.

Днешният ден започна със слънчево и топло време. Следобед, в Горнотракийската низина ще нахлува по-хладен въздух. В западната и северна половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, с възможност за интензивни валежи. По морето времето се задържи хубаво. Захлаждането там ще се усети леко в четвъртък и петък.

Жегата, която ще започне през горещниците ще се задържи поне през първите дни на август. До 6 август ще имаме твърдо 30 градуса, посочи климатологът.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук