Захарова: България върви по пътя на реабилитация на нацизма

контакти

България отдавна, без да го забелязва, върви по пътя на реабилитация на нацизма. Крайнодесни организации, които открито насърчават расова омраза и нетолерантност, излизат извън контрол…, се казва в коментар на официалния представител на МВнР на Русия Мария Захарова, публикуван на фейсбук страницата на посолството на Русия у нас. Повод за него е практическата реализация за демонтиране на Паметника на Съветската армия.

Захарова смята, че скулптурата, издигната в знак на победата над нацизма, отдавна се е превърнала в заложник на местните политически игри и личните амбиции на отделни представители на управляващия елит.

С лека ръка на фашистващите евроатлантици монументът буквално се изпраща на бунището на историята, казва тя и продължава: Варварските действия на българската страна нямат оправдание и прошка.

Захарова споделя още, че е имало предложения за консултации за по-нататъшната съдба на паметника, но те са били пренебрегнати от българска страна.

България отново, както неведнъж се е случвало, избира грешната страна на историята. Самата тя ще трябва изцяло да плати последствията от това срамно решение, завършва изявлението си официалният представител на МВнР на Русия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук