ЗАТВОР ЗА КРАДЕЦ НА ЛУК В ДЕНЯ НА ЮРИСТА. ДРУСВАТ МУ 1,2 ГОДИНИ

контакти

[quote]ПРИСЪДАТА – 21-ВА ЗА ОБВИНЯЕМИЯ[/quote]

1,2 години затвор получи димитровградчанин за кражба на 800 кила лук. Зеленчуците той отмъкнал в средата на миналата година от градина, намираща се зад бензиностанция „Петрол“ по Панорамния път в Димитровград, съобщи адвокатът му Георги Христов. Делото се води по съкратената процедура в Районния съд, като в Деня на юриста – 16 април, бе второто заседание.

Обвиняемият, на 40 години, от български произход, е действал сам. На няколко пъти той отивал до градината. Откраднатото от него количество лук е на стойност 560 лв. Половната от зеленчука той продал, а другата половина предал в полицията. Продадените количества обвиняемият върнал като средства.

Престъплението се води рецидив, тъй като подсъдимият има 20 присъди за дребни кражби. Към момента той има ефективна присъда от 3,4 години, от която е излежал 7 месеца. Към тях трябва да се добавят още 1,2 години, които човекът ще прекара зад решетките в старозагорския съд, уточни адвокатът.

Междувременно, в Деня на юриста имаше отворени врати. Сутринта на ученици и граждани в една от заседателните зали се прожектира филм за наказателен процес. В него стана дума за кражба и нерегламентирана продажба на гориво. Председателят на Районния съд в Димитровград Иван Маринов разказа на присъстващите за ролята на съдиите, подсъдимите и свидетелите в съдебния процес.  

[box_info]Компютърен сервиз и наблюдение от ВЕДИА-Х ЕООД – Димитровград – www.vedia-x.eu[/box_info]  

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук