ЗАТВАРЯТ ЗА МЕСЕЦ ЧАСТ ОТ БУЛ. „БЛАГОЕВ“ ЗАРАДИ ПРОПАДАНЕ НА НОВАТА КАНАЛИЗАЦИЯ

Затворен за движение за месец ще бъде част от бул. „Димитър Благоев“ в Димитровград. Причината е несъответствие на коти по новоизградената канализационна мрежа. Става дума за участък от 60 метра между сладкарница „Диана“ и ул. „Васил Петлешков“. Булевардът ще бъде затворен от утре, като в момента се подготвят и предстои слагането на знаците.

Като причина за пропадането се сочи стар колектор, на 40 см от новия. Предположението е, че по старата канализация има язви и съответно – теч, който подкопава земната маса на новите тръби. Това съобщи началникът на отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води“ Клавдия Тончева на пресконференция. На нея присъстваха още Игор Йотов и Иван Танев, от „Аква Марица“ – изпълнител на т. нар. Воден цикъл, управителят на ВиК Камен Николов, Александър Стефанов и Маргарита Стефанова – представители на строителния надзор от „Рафаилов консулт“ и др.

За пропадането се разбра, след 72-часови визуални проби. По-добре е да отстраним проблема преди зимата. Това пропадане е по-голямо от нормалното. Ще последва реконструкция на мястото. Трасето ще бъде възстановено в сегашния си вид. Няма да има кръпки, като средствата ще са за сметка на изпълнителя, коментираха специалистите. Допълнението бе, че е възможно да се наложи саниране на стария колектор.

Специалисти от ВиК откриха пропадането. В противен случай щяхме години наред да се чудим защо нещата не са в ред. Що се отнася до причините, това ще се изясни, след разкриване на тръбите,  коментира Камен Николов.

При сегашното положение, в зависимост от валежите – най-засегнати ще бъдат улиците „Васил Петлешков“, „Първи май“, „Оборище“, бул. „Христо Ботев“. Междувременно, по другите участъци на Водния цикъл не са открити несъответствия. По проект са предвидени 12 месеца за отстраняване на проблеми, гаранцията, пък, важи 8 години.

office2 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. Да ви … майката целия град насрахте неможе да направите нищо като хората ! Да ви имам и майсторите !!! МУХЛЬОВЦИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук