Затапени с асфалт шахти отпушват в Хасково

Много дъждоотвеждащи шахти, затапени с асфалт преди години при ремонта на бул. „Васил Левски“, откриха екипите на „Екопрогрес“ съвместно с ВиК – Хасково, съобщиха от Общината.

Действията за намиране на запушените при асфалтиране шахти бяха разпоредени от кмета на Хасково Станислав Дечев, по повод наводняването на платното на ул. „Дунав“ при кръстовището с бул. „В. Левски“ и кръстовището на бул.“Ст. Стамболов“ и бул. „В. Левски“ /до АГО/.

И при най-малкия дъжд тези места се наводняват, защото няма къде да се оттече водата. Оказва се, че само от кръговото до ВиК до изхода за Димитровград асфалтираните шахти са над 30, съобщи заместник-кметът на Хасково Динко Тенев.

Вече втори ден екипите на „Екопрогрес“ работят по отсечката и възстановяват дъждоотвеждащите шахти. След приключване на работа там, предстои проверка на другата част на бул.“Васил Левски“ в посока бул.“Ст. Стамболов“, както и на други места в града, където е допуснато пълно затваряне с асфалт на дъждоотвеждащи шахти при ремонт на пътното платно. Работата по ремонта на шахтите ще продължи докато времето позволява, а през пролетта на 2021 г. ще бъде възобновена за целия град.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук