Заспали пилоти пропускат летище, после се връщат

контакти

Заспали пилоти пропуснали кацането на управлявания от тях самолет, съобщава CNN, позовавайки се на авиационния сайт Aviation Herald. Инцидентът станал по време на полет от Судан до Етиопия в началото на седмицата.

Boeing 737-800 на Ethiopian Airlines пътувал от Хартум за Адис Абеба, „когато пилотите са заспали“ и самолетът продължил полета си след момента, когато трябвало да започне снижаване. Опитите на контролната кула за връзка с екипажа се оказали неуспешни. Алармата обаче се задействала, когато аеропланът пропуснал летището, а сигналът събудил пилотите, които след 25 минути реене във въздуха направили заход и кацнали успешно.

Данните, получени от уебсайта, показват, че самолетът е летял на височина 37 000 фута / 11277,6 метра/, когато е преминал над международното летище „Боле“ в Адис Абеба.

„Получихме доклад, който показва, че етиопският полет номер ET343 на път от Хартум за Адис Абеба временно е загубил комуникация с контрола на въздушното движение на Адис Абеба на 15 август 2022 г.“, се казва в изявление, публикувано от Ethiopian Airlines. – Полетът по-късно кацна безопасно, след като комуникацията беше възстановена. Съответният екипаж беше отстранен от работа в очакване на допълнително разследване“.

„Ще бъдат предприети подходящи коригиращи действия въз основа на резултата от разследването. Безопасността винаги е била и ще продължи да бъде наш първи приоритет“, гласи още изявлението на етиопските аеролинии.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук