ЗАСИЛЕНИ МЕРКИ ОТ ПОЛИЦИЯ И ПОЖАРНА ПО ПРАЗНИЦИТЕ

Засилени мерки по празниците
контакти

В навечерието на Великден и Гергьовден полицията и пожарната ще предприемат засилени мерки за сигурност. Целта е да се гарантира в по-голяма степен безопасността на имуществото и гражданите по време на празниците.

Специалистите съветват хората, ако отсъстват в почивните дни, да обезопасят домовете си и да помолят съседите да наблюдават жилищата срещу евентуално посегателство. От МВР акцентират на това, че храмове, търговски обекти и градски транспорт са предпочитани от джепчиите, тъй като по празниците там се често се създава суматоха. Трябва да се внимава и по време на път, поради засиления трафик. КАТ ще предприеме допълнителни мерки за подобряване организацията и безопасността на движението. Особено внимание ще бъде отделено на сигурността на ученически екскурзии и други групови пътувания. Органите на реда съветват да се избягват пикови часове, да се шофира през светлата част на денонощието, да се провери изправността на автомобила и най-вече – да се кара в трезво състояние.

Служители на пожарната са проверили църквите в навечерието на Великден в цялата страна. Акцент е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на инсталациите. По време на празниците са осигурени извънредни дежурства във всички манастири, църкви, параклиси, където се очаква да има повече струпване на хора. Огнеборците напомнят да се внимава при паленето на свещи, за ограничаване възможностите за произшествия. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук