ЗАСАЖДАТ 1165 ДРЪВЧЕТА КРАЙ МАГИСТРАЛА „МАРИЦА“

контакти

1165 дръвчета ще бъдат засадени в землището на село Александрово, до новостроящата се автомагистрала „Марица“. Пространство от 2 дка ще бъде залесено с 1100 фиданки „цер“/местен дъб/, 15 тополи и 50 червен дъб.

Инициативата ще се проведе на 7 април, от 9:30 часа, по повод Седмицата на гората. Тя се организира от териториално подразделение на Държавно горско стопанство, предоставящо дръвчетата, и Областна администрация Хасково.

Седмицата на гората през 2015 г. преминава под мотото: „Гората – мост към бъдещето“. Приканват се институции, фирми и граждани да се включат със свои инициативи.

Междувременно, от Община Димитровград съобщават, че 143 са постъпилите заявления от граждани, които ще засадят дръвчета за децата си на Цветница в парк „Марица“. За екоинициатиата на Алеята на новия живот „Каолин“ АД осигури 170 фиданки кедър и кипарис. Тази година са предвидени изненади за най-малките. В неделя, от 10:00 часа, в парка те ще се срещнат с любимите герои Мечо Пух и Мики Маус. Ще има също батути и огромна рамка, с която всички желаещи могат да си направят снимка за спомен, обещават организаторите.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук