Засадиха 100 дръвчета в региона в деня на водата

контакти

Със засаждане на 100 дръвчета в различни свои обекти ВиК – Хасково традиционно отбеляза Световния ден на водата – 22 март. В инициативата се включиха деца от IV клас на училище „Христо Смирненски“ – Хасково и ученици от VII клас от училище „Любен Каравелов“ – Димитровград. Така дружеството в областния град  се включи в кампанията на Български ВиК Холдинг за опазване на безценния природен ресурс – водата, съобщават от ВиК – Хасково. Мотото на световната кампания тази година е „Вода за мир“.

Занимателни уроци се проведоха в сградите на пречиствателните станции за отпадъчни води в Хасково и Димитровград. В тях, чрез забавна викторина, интерактивни задачи и практически занимания, децата научиха много за кръговрата на водата, нейната важност и използване и как да опазваме този безценен природен ресурс, така че да остане чист и достъпен.

Четвъртокласници от училище „Христо Смирненски“, заедно с кмета на Хасково Станислав Дечев, областния управител Гинка Райчева, заместник-кметовете Динко Тенев и Танер Емин, заместник областния управител Митко Петров и управителя на ВиК – Хасково Божидар Желязков засадиха десет липи в двора на пречиствателната станция край село Стамболийски, до Хасково, съобщават от Общината.

Седмокласници от училище „Любен Каравелов “ също посетиха пречиствателната станция в Димитровград. Посещението премина при изключителен интерес, подчертават от ВиК.

Днес 2 милиарда жители на планетата нямат постоянен достъп до сладка питейна  вода и този въпрос придобива все по-голяма важност. Опазването на чистотата на водата в природата, която е годна за пиене и съхранение на безценния природен ресурс, са гаранция за мир и просперитет, а осигуряването на достъпа до питейна вода е глобален приоритет на човечеството, за който всички трябва да дадем своя принос.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук