Заразата настъпва. 70 нови случая в региона, 1405 в страната. Пазете се!

70 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие. Лицата са от общините Свиленград, Любимец, Ивайловград, Хасково, Стамболово, Димитровград, Харманли, Симеоновград, Маджарово, информират от РЗИ.
91 души са хоспитализирани към момента и са лекувани в заведения за болнична помощ.
При проведени контролни изследвания с бързи антигенни тестове на
карантинирани контактни са установени положителни резултати за COVID-19 при 19 от бежанците от Специализирания дом за временно настаняване на чужденци в град Любимец. Карантината при тях продължава.
Установен е положителен резултат и при учителка в детска градина в
Ивайловград. Под карантина като контактни са поставени 9 деца и 2 души от персонала, уточняват от Регионалната здравна инспекция.
Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 10324. Починали са 680 лица, показва статистиката.
Делта щамът, който, предимно, се разпространява в момента се характеризира с много силна агресивност. При контакт с болен от коронавирус, с вариант „Делта“, няма начин да не се разболееш, подчерта в студиото на битиви, проф. Тодор Кантарджиев. Коментира и симптомите като променени – загубата на вкус и обоняние вече не е водещ индикатор за инфекция, а тежка хрема, болки в гърлото и температура. С други думи, протичането в начален етап прилича повече на силна настинка, отколкото на коронавирус.
При картина на засилваща се опасност от нова епидемична в
ълна в страната и региона, изключително важна става личната отговорност за спазването на мерките – носене на маска, особено на обществени места, ограничаване на контактите, дистанция, дезинфекция, често миене на ръцете, съветват медици.
Не бива да се подценява и ваксинацията. Възможности за това има достатъчно. Важно е превенцията да се извърши сега, докато случаите на Covid-19 в страната, все пак, са малко, категоричен е проф. Кантарджиев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук