Заради кражба на ток – гасне улично осветление в квартал на Димитровград

контакти

Периодично се появяват информации от граждани, недоволстващи, че няма улично осветление в местата, където живеят в Димитровград. За един такъв случай споделиха от Община Димитровград, при който се оказва, че не става дума за несвършена работа, а за кражба на ток в един от димитровградските квартали.

При посоченото оплакване, отива екип на Общинско предприятие „Благоустрояване“ и цял ден търси повредата. През деня осветлението свети, вечерта след 20:30 часа – пак няма. И така в продължение на една седмица. В крайна сметка, разбира се, че някой отива, връзва се към таблото, оттам мощността се натоварва, напрежението пада и токът спира…

Засега няма заловен, но уверението е, че скоро това ще стане. Конкретният квартал не бе посочен, но може да се допусне, че подобни действия стават и на други места.

В момента е много трудно да бъдат засечени подобни злоупотреби с ток, акцентират от Общината, но добавят, че с въвеждането на иновативна система за улично осветление, нещата коренно ще се променят.

Въвеждането на „Интелигентна система за управление и мониторинг на улично LED осветление“ предстои в следващите месеци и ще обхване територията на град Димитровград. В реално време тя ще позволява контрол и отчетност на всички елсистеми, свързани с таблата за управление. Ще дава незабавна информация при аварии и кражба на ток по веригата, каквато при сегашната е затруднено.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук