ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ – НАЙ-МАЛКО ДОКЛАДНИ ОТ НАЧАЛОТО НА МАНДАТА

контакти

На предстоящата на 30 май сесия на общинския съвет ще се разглеждат най-малко докладни от началото на мандата до този момент – 24. Традиционна пресконференция, в която да разгледа дневния ред, даде председателят Стефан Димитров. Според него, една от причините точките да са толкова малко е ангажираността на местните депутати в кампанията за парламентарните избори. Той ги критикува за това, че вместо да си изпълняват административните ангажименти, са работели в кампанията. Справката сочи, че последния път точките са били най-малко на мартенското заседание – 29.

Въпреки малкия брой точки, сесията отново се очаква да бъде нелека. Кметът Иво Димов  внася предложение за прекратяване на проект по ОП „Околна среда“, отнасящ се до биоразнообразието край река Марица. Стефан Димитров изрази недоумение от това, според когото, независимо от евентуалните санкции, той трябва да бъде завършен. По думите му това ще доведе до положителни неща – велоалея от Димитровград до Райново, около 200 работни места за хората и др.

Нямам представа защо след изборите кметът упомена, че по някои от проектите има санкции. Може би направи това след вота, защото по доста от проектите ръководител е Владимир Митрушев, който стана народен представител. Дали това е случайно или не, аз не мога да кажа, каза Стефан Димитров. Визира също така проекта за Извора на нимфите и Афродита. Той е спрян, по него не се работи, а ръководител е отново Владимир Митрушев. Стефан Димитров и тук каза, че не знае дали това е причината. Той обърна внимание и на още един проект, който върви със закъснение. Става дума за „Димитровград за достъп“, който е трябвало да тръгне миналата година. Председателят на ОБС изрази мнение, че около година администрацията е обръщала повече внимание на това какво ще стане на изборите. Надява се, че след като те вече са минали, да обърне внимание и на основната си работа.

Важна точка в четвъртък ще бъде свързана с МБАЛ „Света Екатерина“. Иво Димов връща за ново разглеждане неприетата докладна за управител на МБАЛ, както и още една, отнасяща се до временна финансова помощ на болницата. Стефан Димитров от своя страна вкарва точка за обявяване на нов конкурс за шеф на здравното заведение.

Друга част от точките обхващат кандидатстване по фонд ФЛАГ за изграждане на център от семеен тип, предоставяне на услуга „Обществена трапезария“, промяна на Наредба 10, касаеща заплащане на постоянни такси за детски градини и ясли, за закупуване и предоставяне на земеделска земя др. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук