Заради вятъра загряха телефоните на оперативните дежурни

42 сигнала са подадени към оперативните дежурни в центъра в Областна администрация – Хасково към 16:30 часа днес. 37 от тях са във връзка със силния вятър, основно сигналите са за недобре закрепени и по тази причина – опасни ламарини, и счупени стъкла. Няма пострадали хора, информират от ведомството на областния управител.
Сред сигналите за по-значими щети от там определят: Паднало дърво на бул. „Христо Ботев“ и висящи ламарини на сграда бул. „Георги С. Раковски“ в Димитровград;
Паднала топола в харманлийско, на пътя за село Рогозиново;
Също е паднало дърво в община Стамболово, между селата Гледка и Кралево;
Повреден покрив в частен имот в Свиленград.
Паднали дървета на пътя в Любимец.
Има и други сигнали за паднали дървета, сред които по пътищата Хасково – Клокотница, Конуш – Козлец и на ул. „Стара планина“ в областния град. По всички сигнали също е действано своевременно, местата са обезопасени и обстановката е нормализирана, казват още от Областна администрация.
Междувременно, малко преди 17:00 часа бе съобщено, че в Маджарово е спрял токът. По отстраняването на аварията се работи.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук