Заработи приложение за защита на гората

Приложението „Защити гората”, за подаване на сигнали от граждани относно съмнения за бракониерство и други незаконни дейности в горите, вече е достъпно.  То  е създадено  от Изпълнителната агенция по горите и инициативата ГОРАТА.БГ.

„Това е лесно решение, с което всеки човек с мобилен телефон в ръка се превръща в единица, която може да контролира всичко случващо се в горите в България, включително и за незаконен лов”, обясни пред SLRB.BG накратко каква е реалната  полза от нововъведението Никола Рахнев от ГОРАТА.БГ.

В приложението потребителите имат възможност да подават сигнали за незаконна сеч, незаконен транспорт, незаконен лов, както и секция за други нарушения.

„Например виждате някъде сеч, описали сме коя сеч е законна и коя е незаконна,  има много лесни белези, по които може да се разпознае, можете да ги видите на zashtiti.gorata.bg. Пак там  е описано от експерти от Изпълнителна агенция по горите какво е незаконен лов, но ако НЛРС–СЛРБ има някакви препоръки да добавим нещо, да редактираме, ние сме готови”, обяви готовността си за сътрудничество с Националната организация Рахнев.

Ето и как става подаването на сигнала в “Защити гората”: Снимате с телефона си, подавате сигнал, ако имате съмнения за нарушения. Този сигнал отива директно в Изпълнителната агенция по горите. Разглежда се в много кратки срокове и получавате отговор. Отговорът на Вашия сигнал ще се публикува на интернет страницата, както и в приложението, като те ще са публично достъпни.
От Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” напомнят, че  също имат активна платформа за подаване на сигнали “ИЗПРАТИ СИГНАЛ”, където също можете да подавате сигнали за нарушения.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук