Подготвят за ремонт ул. „Цар Борис“ в Димитровград. Къде още предстои?

контакти

Цялостен ремонт на ул. „Цар Борис“ в Димитровград подготвя Общината. Той ще обхване отсечката от кръстовището с бул. „Георги С. Раковски“ до сградата на бившия АПК, която е една от най-натоварените в града и от дълго време се нуждае от рехабилитация.

Ще подменим водопровода в района и ще асфалтираме цялостно отсечката. Ще асфалтираме още пресечката към Агенция „Социално подпомагане“, ще обхванем и паркинга пред АПК, обясни кметът на Димитровград Иво Димов.

В годините се стремим да правим ремонтите както трябва, което означава да подменим първо подземните комуникации, подчерта той. В момента трасето се подготвя, но след като започнат същинските строителни работи, колите от района ще трябва да паркират временно на други места. След рехабилитацията, промяна на местата за паркиране и на движението не се предвижда.

От началото на следващата седмица трябва да започне асфалтирането на ул. „Груди Кирков“, за да приключи ремонтът там, информира Димов. Припомняме, че наскоро ремонт приключи и на бул. „Георги С. Раковски“, в отсечката от църквата „Свети Димитър“ до кръговото кръстовище.

Междувременно, преди два дни Община Димитровград обяви процедура за избор на изпълнител за рехабилитация и реконструкция на част от ул. „Бузлуджа“ и ул. „Подполковник Калитин“. Преди седмица, пък, обяви процедура за ремонт на участъци от ул. „Анри Барбюс“ и ул. „Цар Симеон“. Дейностите ще обхванат подпорна стена при сградата на съда, планирано е да се преасфалтира и паркингът зад сградата на Община Димитровград.

Градоначалникът каза в аванс, че след като приключи ремонт на паркоместата по бул. „България“ 2 и 4, намерението е да се продължи в сервизната част зад бившия комплекс „Детски свят“, паралелна на бул. „Георги С. Раковски“. Той сподели и за проблем с къси паркоместа зад блоковете, в началото на бул. „България“, което може да наложи изрязването на няколко дървета, за да не стърчат колите, но за това ще се мисли допълнително.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук