Започна ремонт на рушащ се блок по бул. „Димитър Благоев“

Преди няколко дни започна ремонтът на рушащия се блок на бул. „Димитър Благоев“ 7 в Димитровград. В последните години отломки от сградата падат и създават опасност за преминаващите хора. Това бе и причината за монтирането на временно предпазно съоръжение.

Предварително бе обявено, че ремонтът трябва да стартира в края на ноември миналата година. Решено бе обаче той да бъде отложен, поради риск от влошаване на времето. Такова е било и желанието на живущи в блока, тъй като първата задача е да се оправи покривът. От Община Димитровград потвърдиха това, подчертавайки, че са в постоянна връзка с гражданите и се съобразяват с исканията им.

Малко над 178 хил. лева са заделени от общинския бюджет за оправяне на сградата. Парите след това ще бъдат поискани от живущите на място по съдебен ред.

Дейностите включват обрушване, изкърпване, възстановяване на бетонни елементи по фасадата. По покрива предстои подмяна на дървена конструкция, подмяна на летвена обшивка, монтаж на нова ламаринена обшивка, нови водосточни тръби от поцинкована ламарина, подмяна на керамични керемиди и др.

Скелето за ремонта е монтирано от задната част на блока. След оправяне на покрива и задната фасада, ще започнат дейностите и по лицевата част, откъм булеварда. По план всичко трябва да приключи до 90 дни. Изпълнител на услугата ще е „ПАРСЕК ГРУП ЕООД“ – София.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук