Започна работата по новия търговски комплекс в Димитровград

Запуснатата сграда край бул. „Трети март“ с нов собственик

Започна изпълнението на дейностите за изграждането на новия търговски комплекс в Димитровград –  т. нар. мини *ритейл парк. Тези дни на мястото пристигна багер, който заравнява пространството, намиращо се около ул. „Емилиян Станев“ и бул. „Трети март“, под Водната кула и жп надлеза.

Пустеещият от години общински терен от близо 3.5 дка бе закупен от старозагорско дружество. На заседанието на Общинския съвет през март месец тази година бе приета точка, уточняваща техническите подробности за урегулиране на парцела. Върху него ще бъдат обединени три различни бранда. Ще бъдат изградени помещения, в които ще се настанят компаниите  Т-маркет, DM и Pepco.

За нас е изключително важно, че успяхме да привлечем тези компании, които да инвестират в Димитровград, коментира преди три месеца кметът на Димитровград Иво Димов, като допълни, че се надява до септември месец официално да започне работа този малък ритейл парк.

Потърсен за допълнителна информация, днес градоначалникът поясни за сроковете, че има технически подробности, забавили изпълнението, но най-важното е, че то вече започва.

Новото е, че същата фирма купи намиращата се в непосредствена близост сграда, на кръстовището на бул. „Трети март“ и ул. „Емилиян Станев“, която от години грози района. Надявам се скоро тази нелицеприятна гледка да изчезне, заяви градоначалникът.

Запуснатата сграда е трябвало да бъде комплекс за търговия, обществено хранене, офиси, чийто градеж започва в средата на 90-те години на миналия век, но не успява да завърши някогашният местен холдинг „Прима“… Проблемът с нея е, че не е била узаконена, имала документи само за мазето. Същевременно, направен е контакт със собственика, с НАП, с фирмата, която ще строи новия комплекс. Последната, чрез търг, е придобила узаконената част на обекта, за който предстои изготвяне на проект. Обсъждат се различни идеи, като например сградата да бъде разрушена или поне което не може да се използва, да бъде изградена нова, която да допълни по красив начин пространството на ритейл парка.

*Ритейл парк – търговски комплекс, обединяващ различни брандове под един покривПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук