ЗАПОЧНА ОБЩОПАРТИЙНОТО ДОПИТВАНЕ В БСП

Започна общопартийно вътрешно допитване до членовете на БСП в цялата страна, което ще продължи до 3 юли. Над 100 000 социалисти ще могат да изразят мнение по какъв начин партията да участва в предстоящите президентски избори.

Вариантите за избор в бюлетината са – в коалиция с други партии и организации, самостоятелно като партия, като подкрепи кандидат на друга партия или организация, като подкрепи независим кандидат. Пита се и с кои партии е допустимо да преговаря БСП за издигането и подкрепата на общи кандидати за президент и вицепрезидент.

В допитването в община Димитровград могат да участват 480 социалисти. То се провежда в клуба на БСП, до четвъртък, като е организирано изборно бюро. Там ще гласуват 24-те основни партийни организации от града, провеждайки и събрания. По-трудно е по селата, където има 23 организации. Ако нямат клубове, трябва да потърсят място, където да се съберат и да гласуват, информира председателят на ОбС на БСП в Димитровград Койчо Николов.

Процесът ръководи 7-членна комисия. До събота тя трябва да е приключила с обобщаване на резултатите, за да бъдат те изпратени в понеделник до централата на „Позитано“ 20 в София.

До този момент в Димитровград са гласували 100 социалисти. Днес и утре това ще направят следващи организации, уточниха от клуба на БСП в града.

Отчитането и оповестяването на резултатите ще стане до седмица след приключване на гласуването.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук