Започна изграждането на текстилна фабрика в Димитровград, за 7 млн. лева

В аванс: Още една компания с интерес да купи 50 дка за бизнес

контакти

Започна изграждането на нова производствена база на текстилна фабрика за дантели на територията на община Димитровград, информират от администрацията.

За инвестицията загатна преди малко повече от месец кметът Иво Димов, с обещанието, че скоро ще има повече подробности. Сега се изяснява, че фабриката ще струва близо 7 млн. лева и ще е на фирма „Армада“ ООД.

Предприятието ще е с разгъната площ от 5000 квадратни метра. Строежът на новия обект е в района, където са ситуирани и изграждат производствените мощности на още три компании – „Язаки“, „Шрабаг“, „Са Ба“. Предвижда се откриването на 80 нови работни места.

Същевременно, от Общината анонсират, че още една международна компания, насочена към производството на автомобилната индустрия, е заявила интерес за закупуването на голям терен от 50 дка в землището на Димитровград. Повече подробности се очакват в края на май месец, когато представители на компанията ще се срещнат с общинското ръководство.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук