Започва серийното производство на товарни електромобили до Пловдив

Серийното производство на товарни електромобили до Пловдив ще стане факт през първото тримесечие на годината. В същото време проекти за 100 милиона лева ще се реализират през 2021 г. в три индустриални зони на „Тракия икономическа зона“ – Марица, Раковски и Куклен. Това заяви Пламен Панчев, изпълнителен директор на „Тракия икономическа зона“ пред bloombergtv.bg

Товарните електромобили ще се произвеждат в завода на компания, специализирана в производството на роботи.

Пламен Панчев съобщи, че 4 български общини вече са договорили покупката на товарни електромобили, водят се и преговори с „Български пощи“. Големи общини като София, Пловдив, Бургас са проявили интерес да тестват новите транспортни машини през зимата. Ако изпитанията са успешни, през втората половина на годината ще станем свидетели как тези електромобили ще извършват услуги в големите градове на България, добави Панчев.

Предвиждаме създаването на хъб „Електромобилност“. Имаме вече първият инвеститор и се надяваме, изграждайки добра обслужваща инфраструктура в този нов индустриален проект, да реализираме в следващите 1-2 години три високотехнологични производства там. Това са електромобили, завод за батерии и завод за автоматизация, коментира изпълнителният директор на „Тракия икономическа зона“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук